Поддръжката на Internet Explorer трябва да приключи на 15 юни 2022 г. в повечето версии на Windows 10. За повечето от васможе дори да се изненадате да чуете, че Internet Explorer 11 все още съществува. Има обаче много бизнеси, които не само че все още го използват, а все още се нуждаят от него.

И все пак Microsoft планира да го премахне от известно време . Датата 15 юни засяга всички версии на Windows 10, с изключение на текущите версии на Long-Term Servicing Channel, включително 1507, 1607 и 1809. Microsoft 365 вече няма да поддържа IE11 след 17 август тази година.

Планът, е за напред да се използва Edge. Може да си спомните, че базираният на Chromium браузър Edge на Microsoft всъщност има IE режим, така че когато отворите сайт, който изисква Internet Explorer, той може автоматично да се отвори в режим на съвместимост.

Може би най-интересната част от днешното съобщение е, че Internet Explorer всъщност няма да бъде премахнат от Windows 10. Просто няма да можете да го използвате. Причината е, че е необходим, за да се използва IE Mode в Microsoft Edge. Всъщност браузърът ще се доставя с Windows 10 в обозримо бъдеще.

Можете да намерите пълните често задавани въпроси тук .